Paul

Nu, dertig jaar later, heb ik een klein jeugdtrauma overwonnen

Dichter K.P. Kavafis schreef het gedicht Ithaka, over een reis naar het gelijknamige Griekse eiland. Met SPAT verandert reisden wij naar het mythische Texel: ons eigen Noord-Hollandse Ithaka. Met als doel: de Beach Obstacle Run Texel. Een obstakelparcours van twaalf kilometer door de Texelse natuur. Daar kan ik kort over zijn: het was fantastisch, mooi, spectaculair, zwaar, gezellig en uitdagend. Een prachtervaring.

De tocht
Kavafis leert ons dat de tocht naar Ithaka minstens net zo waardevol is, als het aankomen. Dat was ook voor ons, niet-klassieke helden, het geval. In tien weken tijd werden we door de vier SPAT coaches klaargestoomd voor deze loop: we renden dwars door de stad, we klommen in parken over speeltoestellen en we rolden op landgoederen door de ganzenpoep. Hierbij verbeterden we onze conditie, overwonnen angsten en hielpen elkaar. 
Om met die conditie te beginnen: Door het trainingsschema dat we van SPAT kregen, werden we gestimuleerd ook te rennen buiten de wekelijkse trainingen om. Het rennen ging me beter af dan ik had verwacht: een heel prettige ontdekking van een onverwachts sterk punt.

Fabio D’Agata

Oprichter | Auteur | Spreker
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam.

Jelle Bouma

Coach | Trainer
Als je in beweging komt kan ik zien wie je bent, daar ligt mijn kracht.

Angsten overwinnen
Dan het overwinnen van angsten: Tijdens zo’n obstakelloop word je over en door de meest vreemde bouwwerken gejaagd. In de trainingen oefenden we daarvoor. De oefenobjecten deden terugdenken aan de wandrekken op de basisschool waarop je meters boven de grond afgrijselijke toeren moest uithalen. Nu, dertig jaar later, heb ik een klein jeugdtrauma overwonnen. Op allerhande speelterreintjes in vrolijke trainingssessies merkte ik dat ik meer kon en durfde dan ik altijd heb gedacht. Een prachtig onderdeel van mijn reis naar Ithaka.

Niet onderschatten!
De groep SPAT-ers die met elkaar deze reis is aangegaan, heeft elkaar steeds beter leren kennen. Door trainingen, door elkaar te helpen over obstakels heen te gaan en door elkaar aan te moedigen. De voldoening die het geeft om samen naar een doel toe te werken is niet te onderschatten! De SPAT coaches hebben dit proces op een enthousiaste en superdeskundige wijze ondersteund.

 Toen we uiteindelijk aan kwamen op dat mythische Texel, bleek het aankomen zeker zo mooi als de reis er naartoe: hoe modder, blauwe plekken, spierpijn, water en zaagsel een groep mensen heel gelukkig laat zijn.

Beelden

Andere succesverhalen

Energie nodig

Tijdens mijn werk op kantoor bij Deloitte ben ik erg druk in mijn hoofd maar fysiek gezien zit ik de hele dag. Behalve het feit dat dit best wel saai kan zijn is het ook niet goed voor mijn lichaam.

Lees meer
- Hugo

Zelfvertrouwen

De manier van trainen zorgt ervoor dat iedereen samen kan trainen, ongeacht het niveau. Dat geeft mij ook het zelfvertrouwen om door te gaan met trainen en in mijn geval hardlopen.

Lees meer
- Erik

Kennismaken

In dit voetbalseizoen hebben we veel nieuwe jongens bij de groep die elkaar nog niet zo goed kennen. Kennismaken en leren samen werken is voor mij dus een belangrijk item in de voorbereiding.

Lees meer
- Werner
©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?