Erik

Meer dan een individuele uitdaging

Erik

Begin 2014 kwam ik voor het eerst via Facebook in aanraking met SPAT verandert. Het heeft vervolgens een tijdje geduurd voordat ik mijn eerste training ging doen. Waarom weet ik nu eigenlijk niet meer zo goed, maar het had vooral te maken met mijn eigen vertrouwen in wat ik kon op sportief gebied. Voordat ik ging beginnen wilde ik namelijk eerst zelf fit genoeg worden. Uiteindelijk ben ik in mei 2014 begonnen en ik heb sindsdien veel met SPAT getraind.

Betrokken coaches

Fabio D’Agata

Oprichter | Auteur | Spreker
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam.

Jelle Bouma

Coach | Trainer
Als je in beweging komt kan ik zien wie je bent, daar ligt mijn kracht.

Ik was bezorgd
Bij de eerste training bleek dat mijn bezorgdheid over mijn eigen conditie niveau overbodig was. Ik kon de eerste training goed meekomen met de rest, juist omdat elke oefening gedaan kon worden op mijn eigen niveau. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat iedereen samen kan trainen, ongeacht het niveau. Dat geeft mij ook het zelfvertrouwen om door te gaan met trainen, ook met het trainen buiten SPAT om, in mijn geval hardlopen.

Eenmaal begonnen wordt je door alle SPAT coaches op een hele goede manier uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. De trainingen zijn heel afwisselend, dat komt om te beginnen door de vier verschillende trainers. Daarnaast verschillen de locaties en thema’s, waardoor je de veelzijdigheid van Utrecht en omstreken leert kennen en zo voel je je nu en dan toerist in eigen land. Wat ook zorgt voor variatie is het weer. Vorige week nog op een heldere avond langs de grachten gerend, terwijl we vanochtend met zijn allen in de modder lagen te spartelen in het Julianapark.

Afwisseling
De diversiteit van SPAT is voor mij een welkome afwisseling naast het hardlopen. Hardlopen kan soms best saai en eentonig zijn, dus één keer in de week SPAT zorgt voor meer plezier in het sporten. Daarnaast zorgen de trainingen er ook voor dat mijn lichaam het hardlopen beter aan kan. Ik heb het belang onderschat van goed getrainde en sterke spieren voor het hardlopen, dat is bij mij dus al een SPAT veranderd!

Andere succesverhalen

Gezond en sterk

Een extra motivatie was dat een van mijn beste vrienden ernstig ziek was geworden in het afgelopen jaar, waardoor ik stil stond bij het feit dat het leven je lam kan slaan. Ik wilde gezond en sterk worden!

Lees meer
- Annemiek

Energie nodig

Tijdens mijn werk op kantoor bij Deloitte ben ik erg druk in mijn hoofd maar fysiek gezien zit ik de hele dag. Behalve het feit dat dit best wel saai kan zijn is het ook niet goed voor mijn lichaam.

Lees meer
- Hugo

Gezagvoerder worden

Mijn vriendin zegt dat ik één keer in de zoveel tijd een gevalletje heb van wat zij monofocus noemt. Dat is een periode waarin ik een stip op mijn horizon heb waar ik vól voor ga en waarin ik alles wat het einddoel tegenwerkt naar de achtergrond schuif.

Lees meer...
- Sjoerd

Meer dan een individuele uitdaging
SPAT verandert heeft mij ondersteund om een doel te bereiken, 15 kilometer hardlopen met de Bruggenloop in Rotterdam. Het was voor mij een heel mooie ervaring om naar een doel toe te trainen en het ook te behalen. Op zoek naar een nieuw doel kwam SPAT met een heel gaaf programma op de proppen. Klaargestoomd worden voor de modderachtige Strong Viking Obstakel Run in Nijmegen van 13 kilometer. Ik heb me meteen ingeschreven, want het leek me wel wat om 13 kilometer door de modder te rennen, te springen en te glijden. We zijn met een groep van vier coaches en tien fanatieke SPAT-ers van start gegaan en tot nu toe is het fantastisch. Het is meer dan een individuele uitdaging en ik vind het heel gaaf om niet in mijn eentje ergens naar toe te werken, maar dat juist met een groep te doen. Ik ga er vanuit dat het een fantastische ervaring wordt voor ons allemaal!

Sinds dat ik begonnen met trainen bij Fabio, Jan Jaap, Jelle en Hester, ben ik echt een spat veranderd. Ik heb meer energie gekregen, ik ben wat afgevallen, maar het belangrijkste voor mij is dat de SPAT-coaches me ondersteunen en motiveren om vooral met plezier te blijven sporten.

Beelden

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?