Meest gestelde vragen

Wie financiert het traject?

De werkgever. Lukt het ons niet de vooraf gestelde persoonlijke doelstelling te behalen, dan gaan wij kosteloos door tot deze doelstelling behaald is.

Moet het eerst langs de bedrijfsarts?

Nee. Het is niet verplicht om eerst langs de bedrijfsarts te gaan, maar het kan wel. Soms worden medewerkers doorverwezen door de bedrijfsarts, of wordt het traject in samenspraak met de bedrijfsarts ingezet.

Voldoet het traject aan Wet Verbetering Poortwachter?

Alleen bij het re-integratietraject. Hierbij werken we samen met re-integratiebureau Percuris.

Is er een wachtlijst?

Nee.

Welk traject is voor welke medewerker het meest geschikt?

Dat hangt af van de aanleiding. We bieden drie opties. 1. Het persoonlijke ontwikkeltraject: voor medewerkers die ‘gewoon’ aan het werk zijn en daar tegen uitdagingen aan lopen. 2. Het terug in balans traject: voor medewerkers die uit balans zijn en weer willen kunnen presteren op het werk. 3. Het re-integratietraject: voor langdurig uitgevallen medewerkers die graag weer aan het werk willen. Hulp nodig bij de keuze? Dan denken we graag met mee.

Hoe kan ik een medewerker aanmelden voor een intake?

Aanmelden kan eenvoudig via het aanmeldformulier. Wij zullen de aanmelding bevestigen en binnen 24 uur contact opnemen met de medewerker om de intake te plannen.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en intelligent bewegen?

Het voornaamste verschil zit in aanpak. Intelligent bewegen zet lichaamsbeweging in als middel om te groeien. Psychologen zijn gericht op een klachtenbeeld dat voornamelijk door middel van gespreksvoering wordt behandeld. Intelligent bewegen kan ook worden ingezet als aanvulling op het werk van behandelaren zoals psychologen of psychiaters.

Kan het traject gestopt worden?

Ja. Het traject kan altijd gestopt worden. Tijdens of na de intake is dat kosteloos. Bij aanvang van de eerstvolgende sessie ná de intake wordt het volledige bedrag van het traject in rekening gebracht.

Is het mogelijk om voorafgaand kennis te maken?

Ja. Het is voor de medewerker mogelijk om een vrijblijvende online kennismaking van 15 minuten in te plannen via deze pagina. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat als de belofte niet wordt waargemaakt?

Wij beloven dat werknemers gezonder worden en binnen drie maanden hun persoonlijke doelstelling behalen. Lukt dit niet, dan gaan wij kosteloos door tot de doelstelling van de werknemer is behaald.

Moet de medewerker sportief zijn?

Nee. Er is geen sportervaring nodig en er is ook geen basisconditie vereist. Alle oefeningen worden aangepast op het niveau van de medewerker.

Is er landelijke dekking?

Ja. In eerste instantie nodigen we medewerkers uit op landgoed Dijnselburg in Zeist. Hier verzorgen we de sessies. Woont of werkt de medewerker niet in de buurt van Zeist? Dan koppelen we de medewerker aan een van onze coach die geografisch het meest in de buurt actief is.

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?