Sjoerd

Van co-piloot naar gezagvoerder

Monofocus
Mijn vriendin zegt wel eens dat ik 1 keer in de zoveel tijd een gevalletje heb van wat zij monofocus noemt. In een notendop is dat een periode waarin ik een stip op mijn horizon heb waar ik vól voor ga en waarin alles wat het einddoel tegenwerkt (tijdelijk) naar de achtergrond wordt geschoven. Zo ook vorig jaar, toen ik voor mijn werk de opleiding tot gezagvoerder in het vooruitzicht had. Een stap die erg belangrijk is in het professionele leven van een vlieger. Voor een deel theoretisch, maar het belangrijkste deel speelt zich af in de simulator waarin failure management, taak- en mens georiënteerd leiderschap, stress management, communicatieve vaardigheden en nog vele andere dingen getraind en gecheckt worden.

Betrokken coach

Fabio D’Agata

Oprichter | Auteur | Spreker
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam.

Fitheid
Zaken die een goed resultaat negatief konden beïnvloeden moesten even plaatsmaken: zo werd alcohol een paar maanden genegeerd, of werden tijdelijk iets geminderd, zoals sociale gelegenheden. Daarnaast moesten in positieve zin alle seinen op groen komen te staan. Zo was de vakantie precies gepland zodat ‘ie de 3 weken voorafgaand aan het begin van de opleiding viel en heb ik met een groepje collega’s/vrienden op alle mogelijke manieren gezorgd dat de kennis up to speed was en hadden we nagedacht over de meest uiteenlopende scenario’s. Daarnaast was er nog een belangrijk facet dat niet onderbelicht mocht blijven: algehele fitheid!

Experience Based Training Tool

Onze unieke Experience Based Training Tool vindt de perfecte mix van oefeningen voor jou.
Op basis van jouw persoonlijke data en successen van anderen die je zijn voorgegaan!

Meer weten

Vreugde
Door onregelmatige werktijden 24/7, 365 ligt een sluimerende staat van vermoeidheid vaak op de loer. Dit is iets wat ik niet kon gebruiken in deze veeleisende periode. Met Oud & Nieuw 15/16 hadden Fabio en ik het erover en ontstond een plan om hier samen mee aan de slag te gaan. Eerlijk gezegd voelde het voordat we waren begonnen een beetje als een ‘moetje’ voor mezelf. Gelukkig sloeg dat erg snel om toen we eenmaal bezig waren. Van verveling of tegenzin kon het niet eens komen: Fabio wist telkens de juiste snaar te raken en kwam elke keer weer met een nieuwe uitdaging, zowel in fysieke als mentale zin. Ik merkte gaandeweg meer en meer dat mijn conditie beter werd, dat ik me veel fitter voelde en dat ik beter sliep! Maar het mooiste waar ik eigenlijk achter kwam was dat het me een flinke dosis vreugde opleverde. Mijn vriendin was daar elke avond na een training weer getuige van op het moment dat ik als blije kleuter weer uit stond/sprong/lag/zat te leggen wat we die dag allemaal weer hadden gedaan!

Al met al heeft het er voor gezorgd dat ook ‘dit sein’ op groen stond en ik zowel fysiek als mentaal helemaal fit was om de opleiding in te gaan en met succes af te ronden!

Beelden van de training

Andere succesverhalen

Zelfvertrouwen

De manier van trainen zorgt ervoor dat iedereen samen kan trainen, ongeacht het niveau. Dat geeft mij ook het zelfvertrouwen om door te gaan met trainen en in mijn geval hardlopen.

Lees meer
- Erik

Energie nodig

Tijdens mijn werk op kantoor bij Deloitte ben ik erg druk in mijn hoofd maar fysiek gezien zit ik de hele dag. Behalve het feit dat dit best wel saai kan zijn is het ook niet goed voor mijn lichaam.

Lees meer
- Hugo

100% ondernemen

Ik kreeg eindelijk de moed om mijn vaste baan als taaldocent op te zeggen en geheel als ZZP-er door het leven te gaan.

Lees meer
- Mylène
©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?