Eveline

Transformatie naar dat kind van vroeger

Vrijheid
Spelen is iets waarvan je niet weet dat  je het mist totdat je het weer doet. Ik ben geen echte fanatieke sporter, maar als kind was ik wel heel speels: ik danste graag, verzon vaak nieuwe bewegingen en hing met veel plezier in touwen en klimrekken. Toen ik twee jaar geleden tijdens een vakantie in Spanje voor de gein de monkey bars ging doen, schrok ik van mijn kracht. Of beter gezegd: het ontbreken daarvan. Dit gaf me niet alleen een oud en slap gevoel maar ontnam ook een stukje vrijheid; ‘ik kan niet meer alles doen’.

Betrokken coach

Mariska van der Poel

Coach | Trainer | Trainingsacteur
Ik geloof dat mensen groeien door te durven spelen. Stop growing up, start growing.

JA!
In de afgelopen jaren had ik veel geïnvesteerd in mijn hoofd maar ik deed eigenlijk niet meer zoveel voor mijn lichaam op een eenmalig  hardloop drafje na. Toen ik hoorde over het “Speel zo hard als je werkt programma” van SPAT verandert, schrok de titel mij een beetje af,  hoezo zou je zó hard gaan spelen?! Die gedachte was direct een signaal: dit programma is precies wat ik nodig heb. Het programma heeft veel impact gemaakt. Soms moest ik wel even over mijn volwassenheid heenstappen om een spelletje van vroeger mee te doen, zeker na een werkdag vol met analyses en vergaderingen. Maar als ik dan de groep fanatiek mee zag doen was ik om. ‘TV tikkertje: JA!’, ‘Schipper mag ik overvaren? : JA!’, ‘Lummelen: JA!’. Ik ging altijd met een dikke glimlach op mijn gezicht naar huis. Het was altijd zwaarder dan ik eigenlijk doorhad, achteraf was ik altijd weer verbaasd over de spierpijn.

Andere succesverhalen

Proefschrift schrijven

Ik wilde o.a. meer aandacht en focus creëren, gerelateerd aan het schrijven van een proefschrift waar ik mee bezig ben. Meer sporten zou, zo was en is mijn overtuiging, leiden tot betere werkprestaties.

Lees meer
- Jeanet

Buiten spelen

Dit concept bleek helemaal mijn ding. Dit was een fantastische manier om in de wintermaanden lekker fit te blijven. Mijn conditie is beter dan ooit en ik speel weer buiten!

Lees meer...
- Bianca

Kwaadaardige tumor

Binnen 1 minuut kan je hele leven, en alles wat je hebt bereikt op je 30ste, in 1 keer drastisch veranderen. Dat kan. Het overkwam mij ruim 2 jaar geleden; in mijn lichaam zat een kwaadaardige tumor.

Lees meer
- Marloes

De creatief opgebouwde trainingen, het speelse karakter van de oefeningen en Mariska’s positieve stimulatie waren een unieke combinatie en  lieten mij groeien in een compleet nieuwe maar tegelijk ook oude richting. Per week werd ik speelser en voelde ik mij langzaam weer transformeren naar dat kind van vroeger. Vrijer, speelser en meer lef om mezelf te durven zijn. Als ik nu op straat loop maak ik weer gekke hupsjes, als ik een speelrek of boomtak zie kan ik het niet laten om er even aan te hangen. Daarnaast ben ik ook een stuk fitter; de monkey bars kan ik nu zelfs met één hand (grapje). Wél met twee handen! Wat is het hebben van een lichaam toch fijn! Ik ben blij dat ik er één heb en dat ik er zoveel plezier mee kan hebben.

Ik speel dus ik ben

– Eveline

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01