Data ronde 2024: 27 september, 4 oktober en 25 oktober
Locatie: Landgoed Beukenrode, Doorn

Intelligent bewegen binnen de fysiotherapeutische praktijk

Met de methode van Intelligent Bewegen leer je beweging op een integrale manier in te zetten tijdens een behandeltraject. Bij deze methode kijk je niet alleen naar de fysieke aspecten van bewegen, maar integreer je ook de emotionele en cognitieve kant. Cliënten worden vanuit een betekenisvolle behandeldoelstelling naar gedragsverandering begeleidt. De cognitieve en emotionele kant van de hulpvraag wordt in het behandelproces betrokken door ze te integreren in beweging. De training bestaat uit een e-learning, twee dagen training en een terugkommiddag.

€ 1.250,- (incl. btw)

In de training krijg je

  • Wetenschappelijke onderbouwing over o.a. de mind-body relatie, de interactie tussen beweging, emotie en cognitie en het effect van zingeving op doelstellingen
  • Het boek Intelligent Bewegen
  • Veel praktische toepassing en ervaringsgerichte oefeningen
  • Een werkboek waarin al het geleerde terug te vinden is
  • Toegang tot de SPAT Kennistool

“Door de SPAT Academy heeft mijn creativiteit weer een boost gekregen! Tof om te leren hoe je een training ontwerpt waarbij beweging, gevoel en cognitie samen komen”

– Suzanne

Inhoud training

E-learning
De eerste module is een e-learning. Er wordt aan je gevraagd om deze door te nemen vóór de eerste praktijkdag. In deze e-learning krijg je aan de hand van vier video’s de theorie achter intelligent bewegen uitgelegd. Je wordt meegenomen in de wetenschap achter een betekenisvol behandeldoel, hoe dit de motivatie van cliënten zou kunnen vergroten, de mind-body relatie en wat de meerwaarde is van werken met cognitieve, emotionele en fysieke vaardigheden in beweging. Door de theorie eerst door te nemen via deze e-learning kunnen we op de trainingsdagen echt bezig zijn met de praktijk. Zo kunnen we meer doen, ervaren en oefenen op deze dagen. Na het afronden van de e-learning door middel van een toets, kun je de eerste 16 accreditatiepunten verdienen.

Dag 1
Op de eerste dag staat kennismaking met elkaar en de methode Intelligent Bewegen centraal. We starten met het achterhalen van het betekenisvol behandeldoel. We bespreken het nut van het doel achter het doel, je leert de hulpvraag ontleden en de juiste vaardigheden te kiezen. De praktijkdagen staan, zoals je verwacht, in het teken van veel doen. Zo ga je aan de slag met ontwerpen van oefeningen waarin cognitieve, emotionele en fysieke vaardigheden getraind worden. Je ervaart de oefeningen zelf als deelnemer en je zet ze in voor anderen.

Dag 2
Een belangrijk onderdeel is de coaching voorafgaand, tijdens en na de oefening. Goede coaching kan een oefening maken en het verschil zijn voor jouw cliënt. Je leert over verschillende stijlen, hoe je ín het moment tijdens een oefening kunt coachen en waar je dan op let. Lichaamstaal is essentieel om de juiste informatie te verkrijgen, niet alleen over de manier van bewegen maar juist ook de link met emotie. Met de juiste coaching leer je gedrag bloot te leggen en ermee te werken. Na deze dag ga je zelf aan de slag met een cliënt of proefpersoon om te ervaren hoe het is om te werken met deze methode.

Middag 3
Op deze terugkommiddag evalueren we met elkaar hoe het inzetten van de methode van Intelligent Bewegen in jouw praktijk is gegaan. Je krijgt tools mee om intelligent bewegen in groepen in te zetten en hoe je dit gemakkelijk in jouw praktijk kunt implementeren. Je mag bepalen of je toegang wilt behouden tot de KennisTool en aan het einde van de middag ontvang je het certificaat.

Na de training

  • Kun je effectief coachen met deze methodiek
  • Heb je nieuwe tools om cliënten te motiveren richting hun betekenisvolle behandeldoel
  • Kun je cliënten met complexe, mentale en/of chronische klachten vanuit een integraal perspectief behandelen
  • Krijg je in totaal 47 accreditatiepunten
  • Kun je werken met de SPAT KennisTool

Twijfel? Een voorproefje!

Vind je de training Intelligent Bewegen voor fysiotherapeuten interessant, maar weet je nog niet zeker of het bij je past? Schrijf je dan in voor een Try-out. Deze is één op één. Zo krijg je meer gevoel bij de methode en kun je voor jezelf bepalen of de training iets voor je is. De investering is € 120,- (excl. btw). Ben je na de Try-out enthousiast en schrijf jij je in voor de training, dan krijg je de helft (60,-) korting op de meerdaagse training. Inschrijven voor de Academy Try-out kan door een mail te sturen naar academy@spatverandert.nl.

Wil je vanachter je eigen laptop een voorproefje? Dan kun je ook eerste de e-learning volgen. De e-learning is een verplicht onderdeel van de meerdaagse training, maar is ook los te volgen. Heb je deze afgerond en wil je de training volgen? Dan wordt de prijs van de e-learning van de prijs voor de meerdaagse training afgehaald. Je ontvang voor de e-learning al 16 accreditatiepunten van het kwaliteitshuis fysiotherapie (KRF en SKF). Ga naar deze pagina voor de e-learning.

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?