Data: 3 februari, 10 februari, 10 maart 2023 (VOL)
Data volgende ronde: 2, 16 en 30 juni 2023
Locatie: Sportpark Maarschalkerweerd, Utrecht

Intelligent bewegen binnen de fysiotherapeutische praktijk

Intelligent bewegen is bewegen op een integrale manier inzetten tijdens een behandeltraject. Bij deze methode kijk je niet alleen naar de fysieke aspecten van bewegen, maar integreer je ook de emotionele en cognitieve kant. Cliënten worden vanuit een betekenisvolle behandeldoelstelling naar gedragsverandering begeleidt. Je leert de vraag áchter het behandeldoel in kaart te brengen; wat brengt het behalen van het revalidatiedoel de cliënt? De cognitieve en emotionele kant van de hulpvraag wordt in het behandelproces betrokken door ze te integreren in beweging. Hoe je dit kan doen leer je in deze training. De training bestaat uit een e-learning, twee dagen training en een terugkommiddag.

€ 1.250,-

In de training krijg je

  • Wetenschappelijke onderbouwing over o.a. de mind-body relatie, de interactie tussen beweging, emotie en cognitie en het effect van zingeving op het behandeldoel;
  • Veel praktische toepassing en ervaringsgerichte oefeningen;
  • Een werkboek waarin al het geleerde terug te vinden is.

“Door de SPAT Academy heeft mijn creativiteit weer een boost gekregen! Tof om te leren hoe je een training ontwerpt waarbij beweging, gevoel en cognitie samen komen”

– Suzanne

Inhoud training

E-learning
De eerste module is een e-learning. In deze e-learning krijg je aan de hand van vier video’s de theorie achter Intelligent Bewegen uitgelegd. Je wordt meegenomen in de wetenschap achter een betekenisvol behandeldoel, hoe dit de motivatie van cliënten zou kunnen vergroten, de link tussen lichaam en geest en wat de meerwaarde is van werken met cognitieve, emotionele en fysieke vaardigheden in beweging.

Dag 1
Op de eerste dag staat kennismaking met elkaar en de methode Intelligent Bewegen centraal. We starten met het achterhalen van het betekenisvol behandeldoel. We bespreken het nut van het doel achter het doel, je leert de hulpvraag ontleden en de juiste vaardigheden te kiezen. De praktijkdagen staan, zoals je verwacht, in het teken van veel doen. Zo ga je aan de slag met ontwerpen van oefeningen waarin cognitieve, emotionele en fysieke vaardigheden getraind worden. Je ervaart de oefeningen zelf als deelnemer en je zet ze in voor anderen.

Dag 2
Een belangrijk onderdeel is de coaching voorafgaand, tijdens en na de oefening. Goede coaching kan een oefening maken en het verschil zijn voor jouw cliënt. Je leert over verschillende stijlen, hoe je ín het moment tijdens een oefening kunt coachen en waar je dan op let. Lichaamstaal is essentieel om de juiste informatie te verkrijgen, niet alleen over de manier van bewegen maar juist ook de link met emotie. Met de juiste coaching leer je gedrag bloot te leggen en ermee te werken. Na deze dag ga je zelf aan de slag met een cliënt of proefpersoon om te ervaren hoe het is om te werken met deze methode.

Middag 3
Op deze terugkomdag evalueren we met elkaar hoe het inzetten van Intelligent Bewegen binnen jouw praktijk is gegaan. Je krijgt tools mee om Intelligent Bewegen in groepen in te zetten en hoe je dit gemakkelijk in jouw praktijk kunt implementeren. Het effect van de natuur op onze psyche en behandeling wordt besproken en meegenomen in deze laatste middag.

Na de training

  • Ben je gecertificeerd om Intelligent Bewegen in te zetten binnen jouw praktijk
  • Heb je nieuwe tools om cliënten te motiveren richting hun betekenisvolle behandeldoel
  • Kun je cliënten met complexe, mentale en/of chronische klachten vanuit een integraal perspectief behandelen
  • Kun je intelligent beweeggroepen draaien in de praktijk
©2023 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01