Hylke bos

Hylke Bos

Na een burnout op mijn 26e jaar veranderde alles voor mij. Ik ben mij gaan richten op waar ik echt gelukkig van word en dat is mensen in beweging krijgen. Nu ben ik gediplomeerd fysiotherapeut, trainer en coach. Mijn expertise ligt op het gebied van coachen van individuen, groepen en het opstarten van vitaliteitsprojecten. Daarnaast deel ik als professional en ervaringsdeskundige mijn kennis in workshops en lezingen over vitaliteit, motivatie en geluk.

Door mijn studie fysiotherapie, ervaring als projectmanager en het geven van groepslessen heb ik mijn project- en sport skills goed weten te combineren bij het opzetten van diverse sportprojecten. Onder andere heb ik het subsidieproject GoodMoves opgezet: Jongeren met psychische klachten in beweging krijgen door sport. Mijn stijl? Echt aandacht hebben, zonder oordeel en duidelijk zijn met een glimlach!

Succesverhaal: Yorgos

Begin 2019 kwam ik thuis te zitten met de diagnose overspannenheid. Zowel werk als privé was ik helemaal vastgelopen. Doorgaan, steeds meer hooi op je vork nemen totdat je echt niet meer verder kunt en geen nee durven zeggen. Ik had erg moeite met mijn grenzen aanvoelen en dat ook kenbaar te maken aan de buitenwereld. Door negatieve ervaringen in mijn verleden had ik dat nooit geleerd en eigen gemaakt en was ik vooral een conflict vermijdend persoon geworden. Via mijn therapeut kwam ik bij Hylke Bos terecht. Het advies was om weer in beweging te komen -letterlijk en figuurlijk maar op een manier die bij mij aansluit – stap voor stap.

Hylke heeft aandachtig naar mijn hulpvraag geluisterd en een heel mooi programma opgesteld. Door beweging werken aan mijn gedrag  – ben ik samen met hem gaan werken aan mijn assertiviteit en zelfvertrouwen. Ik leerde door zijn programma meer in balans te komen en bij alles wat je doet ook naar je gevoel te luisteren. Door het sportieve karakter van zijn programma kwam ik uit mijn hoofd en meer in mijn lichaam terecht. Voor mijn overspannenheid  leefde ik letterlijk vanuit mijn hoofd. Dat was ook een van de oorzaken waardoor ik overspannen was geraakt.

Zijn sporttrainingen hebben mij geleerd om bewuster te worden van de signalen die je lichaam naar je uitzend. Je eigen grenzen aanvoelen en aangeven zijn twee dingen die ik in zijn trainingen heb geleerd. Nog elke dag ervaar ik de voordelen van zijn trainingen. Ik kan met oprechtheid stellen dat ik door zijn trainingen veel sterker en bewuster ben geworden in vergelijking met hoe ik was voor mijn overspannenheid. Enorm waardevol!

Testimonial: Carolien

Hylke is als persoonlijk coach voor mij vergelijkbaar met een lemniscaat: oneindig Zijn, bewegend in het hier en nu met oprechte interesse, respectvol en helder spiegelend. Hylke deelt zijn energieveld van inzicht en ontwikkelingsruimte, waardoor ik met vertrouwen mijn eigen doelen en subdoelen stapsgewijs ging formuleren, herkennen, erkennen en ontwikkelen.

Ik leerde accepteren en groeien binnen de huidige mogelijkheden en beperkingen. Ik heb hierdoor mijn eigen unieke lichamelijke en geestelijke kracht, vrijheid en plezier in beweging en in mijn leven terug gevonden. Dankbaar!

Ik raad iedereen Hylke aan als persoonlijke coach om bewust in contact te komen met je lichaam en geest, en meer jezelf te worden, in het hier en nu, door middel van beweging.

©2023 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01