Experience Based Training Tool

De Experience Based Training Tool is een systeem waarin kennis en ervaring van alle coaches bij elkaar komen. Het systeem ondersteunt de coach door de ideale oefeningen te adviseren voor een specifieke verandering. Jij als deelnemer profiteert hierdoor van alle kennis en ervaringen die in de tool staan opgeslagen. Elke coach heeft toegang tot deze tool, dus jullie kunnen er samen voor kiezen het als hulpmiddel in te zetten.

Ben je benieuwd hoe dit werkt? We leggen het in 5 eenvoudige stappen uit:

1. Intake
Voordat je een verandertraject aan gaat, willen we graag eerst weten wie je bent en wat je wilt. Daar komen we achter tijdens een persoonlijk intakegesprek. Uit dit gesprek komt belangrijke informatie naar voren die we vastleggen in de tool.

2. Labels
De informatie uit het intakegesprek wordt gekoppeld aan zogenaamde labels. Voorbeeld: als blijkt dat jij voor jouw doel meer zelfvertrouwen nodig hebt, koppelen wij daaraan het label “zelfvertrouwen”. Of als je vooral plezier wilt beleven in het sporten, koppelen wij het label “plezier” aan jou. Uiteindelijk brengen we een grote variëteit aan persoonlijke labels in kaart.

3. Oefeningen
In de tool zitten honderden verschillende oefeningen die stuk voor stuk zijn ontworpen door de coaches. Ze zijn allemaal doordacht op fysiek, cognitief en sociaal-emotioneel niveau. Elke oefening heeft bijbehorende labels. Een voorbeeld: een oefening met een bokselement dat is ontworpen om het zelfvertrouwen te vergroten heeft als labels “kracht”, “anticiperen” en “zelfvertrouwen”.

4. Slimmer door ervaring
De oefeningen in het systeem zijn beoordeeld door jouw voorgangers; mensen die de oefening daadwerkelijk hebben ervaren. Zij hebben een cijfer gegeven op basis van het plezier in de oefening én het nut van de oefening voor de gewenste verandering. Deze beoordeling bepaalt hoe succesvol een oefening uiteindelijk is.

5. Training op maat
Nu koppelt de tool jouw labels uit de intake met de labels van de oefeningen. Eerst selecteert het systeem de juiste oefeningen voor jou en uit deze selectie worden de meest succesvolle oefeningen gekozen. Dit trainingsadvies wordt ten slotte geïnterpreteerd en bijgeschaafd door de coach, want veranderen blijft mensenwerk.

Neem contact op


Succesverhalen

Proefschrift schrijven

Ik wilde o.a. meer aandacht en focus creëren, gerelateerd aan het schrijven van een proefschrift waar ik mee bezig ben. Meer sporten zou, zo was en is mijn overtuiging, leiden tot betere werkprestaties.

Lees meer
- Jeanet

Gezagvoerder worden

Mijn vriendin zegt dat ik één keer in de zoveel tijd een gevalletje heb van wat zij monofocus noemt. Dat is een periode waarin ik een stip op mijn horizon heb waar ik vól voor ga en waarin ik alles wat het einddoel tegenwerkt naar de achtergrond schuif.

Lees meer...
- Sjoerd

Probleemgezinnen

Om probleemgezinnen te helpen richt ik me niet op de afzonderlijke problemen, maar op de samenhang hiertussen en op alle gezinsleden. Zo ontstond het idee voor een sportief zorgtraject voor de jongeren.

Lees meer
- Marloes
©2019 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01